Terugblik 2021, “Dance In Four Colours” o.l.v. Sun-Mi Hong (Artist In Focus)

11 juli 2021

Agenda

Voor de editie van 2021 heeft een ensemble onder leiding van onze Artist In Focus 2021, drummer Sun-Mi Hong, keihard gewerkt om een unieke show neer te zetten. De zeskoppige band van topmuzikanten ontmoette vier eigenzinnige dansers op de bühne voor het deels-geïmproviseerde “Dance In Four Colours”. Op woensdag 7 juli ging de show in première in de Doelen. Wie een meer intieme ervaring zocht kon op zondag 4 juli de try-out bijwonen in Dansateliers in Rotterdam West.

De Theaterkrant schreef een lovende recensie over het stuk, waarvan we graag een paar regels met je delen:

“Afgezien van een indrukwekkende Hong achter de drums, steelt vooral ook danser Menno van Gorp de show met imponerende breaking solo’s. Met een souplesse, schijnbaar moeiteloze kracht en gigantisch charisma trekt hij de blik dominant naar zich toe. Daar waar deze voorstelling zich verder ook kenmerkt door heel veel acties die zich simultaan afspelen op verschillende plekken op het podium, is het vooral Van Gorp waar je je als toeschouwer door laat verleiden.

Meest memorabele moment is dat waarbij Van Gorp en Simon de muren van De Doelen beklimmen, richting het gigantische monumentale orgel dat de blikvanger in de Grote Zaal is. De combinatie van een prachtig schaduwspel, de slingerende lichamen, het orgel wat iets inherent goddelijks uitstraalt en het hypnotiserende spel van Hong en Phillips is op zijn minst gezegd buitengewoon.”

In de loop van de zomer zullen we een documentaire uitbrengen waarin Sun-Mi’s reis van start tot de première wordt gevolgd. Tot die tijd kijken we graag naar de foto’s.

Als Artist in Focus is Sun-Mi met tal van musici op verschillende locaties in de stad neergestreken. Kijk hier voor het overzicht.

Omslagfoto: “Dance In Four Colours” in de Doelen, door Maarten Laupman.
Foto’s door Maarten Laupman
Alle foto’s Try-Out in Dansateliers
Alle foto’s Première in de Doelen

“Dance In Four Colours” is een co-productie van North Sea Round Town, de Doelen en Dansateliers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief