Terugblik 2023
Album Release: Midnight Mess

10 juli 2023

Agenda

Op een zonnige zaterdagochtend arriveren de eerste mensen bij de Oude Kerk van Charlois. De kerk vormt het middelpunt van een Oudhollands pleintje met pittoreske huizen. De stadse drukte en het lawaai lijkt even ver weg, hoewel we er toch echt middenin staan. Teis Semey’s nieuwe album, Midnight Mess, wordt vroeg in de middag van gelanceerd.

Midnight Mess, het geesteskind van gitarist Teis Semey, is een mengelmoes van Scandinavische volksmuziek, indie-muziek en jazz improvisatie. Dit eigengereide laatste avondmaal bestaat uit gecomponeerde stukken en geïmproviseerde delen die werden uitgevoerd door zes indrukwekkende musici. Midnight Mess is i.s.m. North Sea Round Town ontwikkeld en was Semey’s ‘Artist in Focus’-droomproject dat op het festival van 2022 in première ging in de Laurenskerk. Een jaar later is Midnight Mess opgenomen voor een gloednieuw album, dat op zaterdag 24 juni het levenslicht zag met een verstillende geboorte in Oude Kerk Charlois.

Midnight Mess is een een koorstuk met orgel en gitaar dat werd opgevoerd door zes topmusici uit de hedendaagse jazzscene. Het vierkoppige koor bestaat uit aangrijpende vocalisten Marta ArpiniVera MoraisSanem Kalfa (NSRT Artist in Focus 2023) en Līva Dumpe. Achter het imposante orgel van de Oude Kerk Charlois vond je Britse organist/pianist Kit Downes (BBC Jazz Award, ECM Records). De discrete hoofdrol en composities van het stuk worden ingevuld door Semey zelf. Op de plaat hoor je Fuensanta, die voor dit optreden werd vervangen door Vera Morais.

Beluister hier Midnight Mess Vol. 1:

Foto’s door Maarten Laupman
Video door Oligar da Paz

Meld je aan voor de nieuwsbrief