Buurtconcerten – Looking for Lewis

donderdag 04 juli 2024

Gratis

Agenda

Laurens den Hoogenban

Van der Sasstraat 61
3042 NM Rotterdam

Looking for Lewis is een theatraal jazzconcert met muziek vanaf de jaren 50 tot nu. Door drie Rotterdammers, die niks anders doen dan muziek- en theater maken. Het repertoire is losjes gebaseerd op muziek van verschillende Rotterdamse zangers en artiesten zoals Louis Davids, Jules Deelder, D.C. Lewis, Jules de Corte en hun collega’s aan de andere kant van de oceaan zoals Fred Astaire, Bill Withers en Nat King Cole. Een verhaal van musici met dromen over vrijheid, America en spelen, spelen, spelen!

“Weet je wat zo lekker is hier. Het beweegt. De stad, hij beweegt. Nooit staat ie stil.  Een beukende rivier snijdt dwars door alles heen. Geen tijd te verliezen. Kom mee. Stroop je mouwen op, kom op! Speell! Zing! Beweeg!”

Over de Buurtconcerten
North Sea Round Town (NSRT) is een festival voor alle Rotterdammers. Daarom toert een aantal topbands in 2024 langs tientallen verzorgingstehuizen en Huizen van de Wijk om de bewoners en het personeel in het zonnetje te zetten. Voor de Buurtconcerten tournee is aan een indrukwekkende verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een concert samen te stellen. Dit jaar maken Bibi Milanese, Chorando in Rotterdam, Duo Volare met Davide Romeo, Ishtar Bakhtali Quartet, Laura Drion en Andrew Moreno (Erasmus Jazz prijs 2024), Looking for Lewis, Mohagany trio, Robby en Dana, Firma 010, Verbraak van Rijnen en Magda Mendes duoafgewisseld met haar trio hun opwachting. Stadsdichter Elfie Tromp presenteert haar trio dat ze samen vormt met multi-instrumentalisten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva. De Buurtconcerten zijn vrij te bezoeken door familieleden, vrienden en buurtbewoners. Zien we je daar?

Hier vind je alle Buurtconcerten in één overzicht in de agenda.

foto: copyrights by Looking for Lewis

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief