HipHopHuis Roller Skating Jam

zaterdag 03 juli 2021

Gratis

Agenda

Museumplein


Rotterdam

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Dit vragen wij ook van onze locatie-partners. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid.

Na een bewogen jaar nodigt het HipHopHuis je uit voor een zomer vol energie en muziek met ‘treats’ voor onze gemeenschap. Kom op 3 juli naar Museumplein Rotterdam voor de HipHopHuis Rollerskating Jam!

Op deze dag brengen we een eerbetoon aan de ‘black rollerskating culture’ en organiseren ‘roller dance’ workshops, een rollerskating jam en vertonen op een groot scherm de Amerikaanse documentaire ‘United Skates’. Natuurlijk organiseren wij geen feestje zonder lekker eten en daarom steken wij einde middag de BBQ aan. Geen tijd gehad voor de kapper? Zelfs daar is aan gedacht met onze pop-up barbershop, mogelijk gemaakt door Mr. Winter.

Natuurlijk komt de rollerskate muziekcultuur uitgebreid aan bod. Van 17:00u tot 19:00u kan je meedoen met twee ‘roller dance’ workshops voor skaters van alle niveaus, gegeven door EAZY DUZ IT en DJ Mashel. Daarna kan je vrij skaten op Museumplein met DJ Bootsy Paul, Charmaine en Jamie 326 (Chicago).

Rollerskating is al decennialang diepgeworteld in de Afro-Amerikaanse cultuur. De documentaire ‘United Skates’ gaat over de dynamische wereld van rolschaatsen, waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor zwarte skaters die vechten om hun cultuur in leven te houden. De documentaire toont de belangrijke positie die rollerskating cultuur inneemt in de kern van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenstrijd en erkent de rol die zwarte rollerskaters innemen in het ontstaan, de ontwikkeling en het behoud van de deze cultuur.

Onze speciale gast; de Amerikaanse fotografe Adreinne Waheed, auteur van het fotoboek ‘Black Joy & Resistance’, zal foto’s maken tijdens het event.

We zien je graag op 3 juli op Museumplein en vergeet je rolschaatsen niet! Huren is ook mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief