Stage de Femmes:
Café Dox x North Sea Round Town – INFNTYQ (Grande Finale III)

dinsdag 13 augustus 2024

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

INFTY Queens zijn een dynamische, vijfdelige backing band uit Rotterdam. Met een missie om vrouwen over de hele wereld te inspireren. Dit doen ze met de groovy baslijnen van Cyswillieny ‘’CrystyBass’’ Manuela, the altijd scherpe chops van Priscila WIlson op de drums, de smooth geluiden van Junalda ‘’JuJuKeys’’ Meiland en Christiana Bohorquez op de toetsen en de sterke melodieën van Melissa van der Linder op de gitaar. Hiermee creëeren de INFTY Queens een authentieke en vrouwelijke sound.

foto: no copy rights

Tijdens Tour de France Femmes avec Zwift wordt drie dagen groots uitgepakt met afwisselende live acts op het podium van de ontvangsthal van Rotterdam Centraal Station met op de laatste dag een grande finale. Geheel in het thema wordt met ‘Stage de Femmes X Café Dox X North Sea Round Town’ extra female power toegevoegd door een ‘only female’ line up. 

In de muziekwereld zijn vrouwen nog altijd zwaar ondervertegenwoordigd. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en slechts 2% werkt als producer. Reden genoeg om ruimte te maken voor vrouwelijke artiesten op het podium van ‘Stage de Femmes: Café Dox X North Sea Round Town’, een mooie samenwerking waar programmeurs van twee verschillende organisaties de krachten bundelen om talentvolle, opkomende vrouwelijke musici én grote namen samen te laten spelen op het grote podium in de hal van Rotterdam Centraal Station.

North Sea Round Town (NSRT) is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz dat jaarlijk met meer dan 350 concerten op ruim 125 locaties door Rotterdam trekt. Binnen haar programma heeft NSRT volop aandacht voor vrouwelijk aanstormend talent.  Bij Café Dox wordt elke derde dinsdag van de maand gejamd met de huisband INFTY Queens o.l.v. Junalda Meiland en vrouwelijke muzikanten met al host NANDA (zangeres/vocal coach Nanda Akkerman).

Bekijk hier het volledige programmaoverzicht van Stage de Femmes x Café Dox x North Sea Round Town. Of ga naar de Uitagenda voor het volledige culturele aanbod.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief