9x Muzikale stadstours op North Sea Round Town

7 juni 2023

Agenda

Het is juni! Nog minder dan een maand op de teller voordat we North Sea Round Town 2023 in stijl aftrappen met een tjokvol eerste weekend. Maar natuurlijk staat er nog veel meer op de planning. In onze agenda vind je inmiddels honderden programma’s (and counting!) waar we 9 muzikale stadstours uit hebben samengesteld. Wie op pad gaat met North Sea Round Town ziet Rotterdam door de lens van muziek.

Ga je mee op stap? met de fiets, het openbaar vervoer, over het water of gewoon te voet.

Tour 1
Rondje Zuid met inJazz en openingsconcert North Sea Round Town

Kop van Zuid en een verlaten fabriek op De Kaai
do 22 jun 2023

Op 22 juni breng je samen met North Sea Round Town een bezoek aan het tweedaagse showcase festival inJazz, waar de crème de la crème van de Nederlandse jazzscène te zien is. Geniet van maar liefst twintig gratis toegankelijke concerten bij LantarenVenster, de Nederlandse Fotovakschool en club MOOD.

De avond is na inJazz nog niet voorbij: na een korte avondwandeling langs de zuidoever van de Maas kom je aan bij De Kaai, aan de voet van De Hef, voor NSRT openingsconcert YOURAN onder leiding van klarinettist/saxofonist Joachim Badenhorst. Met akoestische en elektronische klankimprovisaties van deze zeskoppige band waan je je in dit imposante, industriële gebouw in een wondere wereld.

Tour 2
Dudok Jazz Tour

Dé culinaire muziekroute van Rotterdam
vr 30 jun 2023 t/m zo 2 jul 2023

Wie tijdens het eten wil genieten van livemuziek, schuift van 30 juni t/m 2 juli aan bij de Dudok Jazz Tour waar gastronomie en muziek worden gecombineerd. Op het programma staan onder anderen singer-songwriter Marta Arpini (nominee Edison Jazz/World), de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira en Marcelo Godoy Trio.

De tour gaat langs de drie oer-Rotterdamse Dudok-locaties op de Meent, in Het Park bij de Euromast en in de Cruise Terminal.

Reserveer je tafel!

Tour 3
Zomer op Zuid

Stel je eigen route samen
do 22 jun 2023 t/m zo 9 jul 2023

North Sea Round Town sluit zich aan bij Zomer op Zuid. Deze zomer zet Rotterdam alle schijnwerpers op Rotterdam Zuid. Ruim vier maanden lang is daar, voor iedereen, heel veel te beleven. Met een programmering van grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen.

Zin om te touren over Zuid? Bekijk dan snel alle programma’s op Zuid in de NSRT-agenda!

Zuidwaards!

Tour 4
Buurtconcerten & buitenfestivals in de wijk

Verschillende locaties
do 22 jun 2023 t/m zo 9 jul 2023

De gratis toegankelijke Buurtconcerten met onder anderen Boy Edgarprijs-winnaar Ronald Snijders in verzorgingshuizen en Huizen van de wijk, verbindt alle wijken aan elkaar. Met dertig concerten op verschillende locaties wordt het muziekaanbod over de hele festivalperiode verspreid.

Onder de noemer Welkom in de Wijk highlight North Sea Round Town een serie festivals of programma’s waar samenkomen met de wijk in één groot buurtfeest centraal staat. Bezoek deze gratis festivals, zoals Summerbeat FestivalSamen Vrij of Jazz in Charlois om kennis te maken met een stukje Rotterdam dat je wellicht nog niet zo goed kent. Klik hier om andere Welkom in de Wijk-programma’s te ontdekken.

North Sea Round Town sluit op 15 juli af met de Grootste Stoelendans op Livemuziek op het Dakpark in samenwerking met De Buurtcamping BoTu, en luidt zo op feestelijke wijze de zomervakantie in.

Bekijk wijk-programmering

Tour 5
Jazzfietsen 2023 (laatste kaarten)

Start: LantarenVenster
zo 2 jul 2023 

Wie de best bewaarde geheimen van de Nederlandse jazz wil ontdekken stapt op 2 juli op de fiets. Na vertrek vanaf LantarenVenster trapt de groep richting de groene locatie Arboretum Trompenburg voor een concert van Yanna Pelser en haar trio. Na afloop gaat de fietstocht richting Rotterdam centrum voor het vijftienjarig speeljubileum van vocaliste Sanem Kalfa (Artist in Focus 2023) en violist George Dumitriu.

Hierna fietsen we dwars door de stad terug naar Rotterdam-Zuid. Jazzfietsen wordt bij Skateland afgesloten met een concert van Rotterdamse trompetist Peter Somuah. Na afloop van het Jazzfietsen-programma is er nog een gratis aftershow van Levels bij Skateland.

Lees meer

Tour 6
Het Jazzschip 2023 (laatste kaarten)

Start: LantarenVenster
za 24 jun 2023

Op 24 juni vaart Het Jazzschip uit: een muzikale tour door de Rotterdamse haven waarbij je tijdens de tocht geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Opstapplaats is LantarenVenster waar het publiek ook weer netjes wordt afgezet. Op het programma staan Nabou ClaerhoutReinier Baas en Jamie PeetKit Downes en Fuensanta en jazzy afrobeat-band KOFFIE.

Bezoek Het Jazzschip met een los ticket of een passe-partout Plus.

Tour 7
Central Station Talent Stage & Metro Melodies

Rotterdam Centraal Station
za 1 jul 2023 t/m zo 9 jul 2023

Tijdens de laatste twee weekenden van North Sea Round Town ontdekken reizigers en bezoekers het nieuwste talent van Rotterdam op de Central Station Talent Stage, dat in het hart van de stationshal staat. Jonge artiesten als rappers WOWI en Tiziana en singer-songwriters LUCIA en Ariana Popal betreden het podium. Het podium is geprogrammeerd in samenwerking met talentenorganisaties Music Matters en House of Knowledge.

Ook worden bezoekers van NN North Sea Jazz in de metro muzikaal begeleid op weg naar Ahoy. Het wordt dansen met de Bajonet Brass Band, July-Ripa Bloco en The Iberian Rotterdam Voices in de metro. Reis mee op lijnen D/E tussen 14:30 en 17:30. In samenwerking met RET.

Of je nu thuiskomt, vertrekt of bezoekt: iedereen die het station passeert, geniet van de fijnste concerten.

Bekijk CS-programmering

Tour 8
Jazz Walk Scheepvaartkwartier

Scheepvaartkwartier
zo 25 jun 2023 om 11:30 – 19:00

Tijdens de eerste Jazz Walk Scheepvaartkwartier worden bezoekers en bewoners van het prachtige Scheepvaartkwartier getrakteerd op jazz, soul en blues op ‘off the beaten track’ locaties. Geniet van 10 gratis concerten in een geheime tuin, een mooie huiskamer, een gezellige wijnbar met uitzicht, of in dat echte Rotterdamse restaurant waar je altijd al eens naar binnen wilde. Bekijk de line-up & locaties in de agenda!

Bekijk Jazz Walk

Tour 9
Gallery Tour

Een nieuwe serie van North Sea Round Town is onze Gallery Tour. Hier laat je je onderdompelen in het kunstaanbod van spraakmakende Rotterdamse galeries, tot leven gebracht met live muziek. Voor kunstliefhebbers is over het festival verspreid een route samengesteld langs de Rabo Kunstcollectie in Depot Boijmans Van BeuningenFrank Taal GalerieHuidenclubRoof-A, BRUTUS en Neck of the Woods. Verwacht performances van Alessandro Fongaro, Beau Zwart en meer!

Meer informatie volgt binnenkort.

Foto’s
Header: July-Ripa Bloco (Metro Melodies)
Tour 2: Dudok Jazz Tour door Hielke Grootendorst
Tour 4: Jazz in Charlois door Hielke Grootendorst
Tour 7: Funky Organizers op R’dam CS door Eric van Nieuwland

Meld je aan voor de nieuwsbrief