Ontdek frisse Nederlandse jazz op inJazz 2023

12 juni 2023

Agenda

Geheel volgens traditie vormt inJazz de aftrap van North Sea Round Town 2023. Het programma start op woensdag 21 juni in het BIMHUIS te Amsterdam met showcases en een professional programma, waarna ze op donderdag 22 en vrijdag 23 juni neerstrijken in Rotterdam met nog veel meer concerten en bijeenkomsten. Het leeuwendeel van het programma speelt zich af op de Kop van Zuid, met op donderdag een uitstapje naar creatieve broedplaats Batavierhuis.

Al vele jaren promoot inJazz de Nederlandse jazz en haar componisten op zowel nationaal als internationaal niveau. InJazz is een initiatief van Buma/Stemra en staat bekend als de belangrijkste showcase, conferentie en netwerkevenement voor jazzmuziek en aanverwante genres in Nederland. Met een driedaags programma geeft inJazz Nederlandse muzikanten de kans om hun talenten te tonen aan een internationaal netwerk van professionals in de muziekindustrie.

Verwacht een tijdelijke creatieve broedplaats waar muzikanten, programmeurs, executives van platenlabels en streaming platforms, managers, boekers, journalisten en anderen werkzaam in de jazzmuziek en verwante genres samenkomen. Naast een vol programma voor professionals is het rijkgevulde showcase programma gratis te bezoeken voor publiek. Tot slot wordt tijdens inJazz de winnaar van de Boy Edgar Prijs bekendgemaakt, de belangrijkste award in de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziek.

inJazz en North Sea Round Town trekken steeds vaker met elkaar op het gebied van programma en delen ook elkaars programma’s met het eigen publiek. Op die manier ontstaat er een kruisbestuiving. Ook dit jaar kunnen bezoekers, musici en professionals die inJazz bezoeken de donderdag afsluiten bij het openingsconcert van North Sea Round Town en op vrijdag in de Van Nelle Fabriek met de première van het gloednieuwe project van Sanem Kalfa, Invisible Columns.

Programma inJazz
InJazz heeft ook in 2023 weer een prachtig en divers programma neergezet met acts uit Nederland, België, Tsjechië en Spanje. Het programma bestaat uit: Alba Careta Group (ES-CT), Alto For Two, AVA Trio, Brintex Collective, Felix Schlarmann’s Tree House, JF Trio (ES-CT), Loek van den Berg Quintet, Martin Fondse ‘Faces of Water 2: Forces of Water’, Martín Leiton Quartet (ES-CT), Matthias van den Brande Trio, Meral Polat Trio, The Milk Factory (BE), NOHMI, Organix, Peter Willems Trio, Raquel Kurpershoek, Sanem Kalfa Miraculous Layers, Tobias Preisig (CH), Wake The Dead, Yoràn Vroom’s Group of Friends, The Zebra Street Band en Ambergris.

Bekijk hier de timetable van inJazz 2023.

Foto: Perselí, inJazz 2022 door Eric van Nieuwland

Meld je aan voor de nieuwsbrief