Artist in Focus Sun-Mi Hong trekt tijdens het festival door heel Rotterdam

19 juni 2021

Agenda

North Sea Round Town – het fringe festival van het NN North Sea Jazz Festival – is van 24 juni t/m 11 juli jouw muzikale gids door Rotterdam. Dit jaar is drummer Sun-Mi Hong de Artist in Focus van het festival, in navolging van toetsenist Alexander van Popta (2019). Speciaal voor North Sea Round Town ontwikkelde Sun-Mi haar droomproject ‘Dance in Four Colours’ en geeft ze gedurende het hele festival in verschillende bezettingen concerten door de stad. Hoewel er steeds meer kan, houdt het festival zich te allen tijde aan het toegestane aantal bezoekers en de geldende veiligheidsmaatregelen. 

Sun-Mi Hong: “Ik ben zeer vereerd om gezien te worden door North Sea Round Town: één van mijn favoriete festivals in het land. Voor een muzikant is het belangrijk een podium te krijgen, en support. Het is mooi om een reis te maken waarin ik mezelf kan ontplooien en kan groeien als een muzikant.” 

Dance in Four Colours
Drummer Sun-Mi Hong vangt de energie van Rotterdamse dansers in haar droomproject ‘Dance in Four Colours’, een co-productie met Dansateliers en de Doelen. De performance is speciaal ontwikkeld voor North Sea Round Town: een deels geïmproviseerd samenspel tussen Sun-Mi en pianist Philipp Rüttgers dat wordt aangevuld met strijkers, blazers, synths en bas. Vanuit de muziek wordt een brug geslagen naar moderne dans, uitgevoerd door vier dansers onder leiding van choreograaf Joseph Simon. Verwacht hedendaagse dansimprovisatie, breaking, hip-hop en house waarbij elke danser een eigen taal spreekt.
Try-out: 4 juli, 20:00 uur, Dansateliers (uitverkocht)
Première: 7 juli, 20:30 uur, de Doelen (tickets, extra kaarten beschikbaar!)

Sprookjesachtig concert in Boerderij Driebergen
Op een sprookjesachtige locatie midden in natuurgebied Midden-Delfland aan de Schie, op steenworp afstand van Rotterdam, organiseert kunstenaar Wibbine Kien met haar dochter Paula een muzikaal weekend onder de vlag van North Sea Round Town. In deze prachtige setting speelt Sun-Mi in trio-formatie met topmuzikanten Harmen Fraanje (piano) en José Soares (saxofoon). Soares, Hong en Fraanje zijn drie van de meest innovatieve moderne muzikanten in de scene. Hun individuele visies passen door dezelfde lens, waarmee ze een caleidoscoop van intrigerende, gevoelige en elegante soundscapes creëren. Verwacht een feilloze vogelvlucht over texturen in een pakkende dans der klanken.
Zaterdag 3 juli, 17:30 uur, Boerderij Driebergen

Live drawing met kunstenaar Henning Bolte
In het verlengde van Sun-Mi’s interesse in schilderkunst, geeft ze samen met de Duitse kunstenaar Henning Bolte een unieke performance in het Goethe-Institut. In deze één-op-één ontmoeting gaan ze een eigenzinnige dialoog aan: Hong achter de drums, Bolte gewapend met tekenmateriaal. Het optreden wordt afgesloten met een talk en de mogelijkheid om de tentoonstelling van Boltes werk te bekijken. Bolte heeft honderden tekeningen gemaakt van concerten op festivals door heel Europa. In zijn live drawings worden de muziek en de luisterervaring samengesmolten tot beeldende kunst; een mooie toevoeging aan het vijftienjarig jubileum van North Sea Round Town.In de culturele hub, gevestigd aan een herenpand aan de Westersingel, kan je tijdens Boltes residentie van 5 t/m 9 juli zijn kunstwerken bekijken.
Dinsdag 6 juli, Sun-Mi Hong x Henning Bolte, Goethe-Institut, 20:00 uur

Huiskamerconcert, featuring Alistair Payne
North Sea Round Town doet niets liever dan de stad intrekken. En wat is dichter naar de Rotterdammers toe dan ze thuis te bezoeken. Hoewel ‘normale’ woningen natuurlijk ook interessant zijn, is een huiskamerconcert van Artist in Focus Sun-Mi Hong nét iets spannender. Het (duo)concert van Sun-Mi met trompettist Alistair Payne vindt daarom plaats in een kleurrijke oude ambulancegarage in Rotterdam Noord, dat grenst aan een prachtig parkje en zelfs de Rotterdamse Architectuurprijs won. Hong en Payne hebben samen een flinke CV opgebouwd. Tijdens de eerste lockdown in 2020 werd door nieuwe inspiratie van het thuiszitten een project én album geboren. “IN:人” is een bijzonder samenspel van percussie, drums, trompet en effecten. Een unieke performance die speelt met de akoestiek van de ambulancegarage in Rotterdam Noord.
Donderdag 8 juli, 20:00 uur (uitverkocht)

Jazzcafé Dizzy en Batavierhuis
Het avontuurlijke NO FILL3R speelt in jazzcafé Dizzy met de compositorische en creatieve mogelijkheden van een minimale bezetting, zonder een akkoordinstrument. Het trio is geworteld in de jazz, maar vindt ook inspiratie in hedendaagse stijlen als rock, hiphop en elektronische muziek. Pietre is het nieuwe project van componist en bassist Alessandro Fongaro. In het Batavierhuis speelt Sun-Mi samen met saxofonisten Jesse Schilderink en Nicolò Ricci een rauwe, maar romantische set.
Jazzcafé Dizzy: do 1 juli, 19:30 uur (gratis, reserveren verplicht)
Batavierhuis: vr 9 juli, 21:30 uur (tickets à €5,- koop je hier).

Over Sun-Mi Hong
De Koreaanse Sun-Mi Hong wilde als tiener maar één ding: drummer worden, en het liefst in de jazz. Om haar droom te laten uitkomen vertrok ze als tiener naar Nederland en ging studeren aan het conservatorium in Amsterdam. Tien jaar later heeft ze inmiddels op NN North Sea Jazz Festival gespeeld, werkte ze samen met grote namen uit de Nederlandse scene en werd ze in 2019 uitgeroepen tot Young VIP. In 2021 is het veelbelovende talent uitgeroepen tot Focus van North Sea Round Town. Een interview met Sun-Mi lees je hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief