North Sea Round Town viert de Zomer op Zuid!

11 april 2023

Agenda

Deze zomer zet Rotterdam alle schijnwerpers op Zuid waar voor iedereen heel veel te beleven is. Met een programmering van grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen. North Sea Round Town viert ook graag de Zomer op Zuid door onze programmering onder Maas extra in het zonnetje te zetten. 

Rotterdam is altijd in beweging, en nergens beweegt de stad zo snel als op Zuid. Met de ontwikkelingen die in volle gang zijn, is dit het uitgelezen moment om de spotlights op Zuid te zetten en iedereen kennis te laten maken met de enorme kracht van dit gebied. Want met zijn jonge inwoners, levendige straatcultuur en veelheid aan oefen- en atelierruimtes, herbergt Zuid een schat aan kunst en cultuur. Er is een rijke humuslaag, waarin van alles ontkiemt. Jong talent dat staat te trappelen. Nieuwe, experimentele ideeën en initiatieven. Energie, die een weg naar buiten zoekt. Die energie en dat talent krijgen deze zomer een podium, óp Zuid.

Bekijk het volledige Zomer op Zuid-programma hier.

North Sea Round Town op Zuid
Al in het eerste weekend van North Sea Round Town klinkt de muziek op Zuid. Betoverend openingsconcert YOURAN o.l.v. klarinettist/saxofonist Joachim Badenhorst trapt af op bijzondere locatie De Kaai (voormalige Margarinefabriek). Het terrein op de kop van Feijenoord staat voor het eerst in het teken van kunst en cultuur, na meer dan eeuw dienst te hebben gedaan als productie-hub.

Daarnaast vind je vernieuwende acts in de Nederlandse jazz op het podium van showcasefestival inJazz in LantarenVenster, MOOD en de Fotovakschool, gooit Het Jazzschip de trossen los op de Kop van Zuid, en presenteert Teis Semey zijn gloednieuwe album ‘Midnight Mess‘ vlakbij de Zuider Roltrap van de Maastunnel in Oude Kerk Charlois.

Verspreid over het festival vindt een aantal Buurtconcerten plaats in Feijenoord, Ijsselmonde en Vreewijk. In het laatste weekend van North Sea Round Town sluit je je aan bij het feestelijke muziekkaravaan NSRTxRET: Metro Melodies dat uiteindelijk via metrolijnen D/E aankomt bij Ahoy Rotterdam. Ook spoken word/jazz-crossover SPRAZZZ vindt in 2023 voor het eerst plaats op Zuid, in Theater Zuidplein.

Houdt de Zomer op Zuid-tag de komende maanden in de gaten op niks te missen. Ontdek het op Zuid!

Lees hier meer over Zomer op Zuid.

Foto: De Kaai, concertlocatie YOURAN

Meld je aan voor de nieuwsbrief