Schip ahoy!
Deze artiesten zie je op Het Jazzschip 2023 (op de Maas en a/d kade)

19 april 2023

Agenda

Schip ahoy! Op zaterdag 24 juni stappen we weer aan boord van Het Jazzschip, een dynamisch muziekprogramma op het water. Met één van de kopstukken van de Spido-vloot varen we over de Maas op het ritme van bruisende concerten. We kunnen het progamma eindelijk met jullie delen! Waar kijk jij het meest naar uit? Early Bird tickets zijn te koop, dus scoor ze snel.

Wanneer we in de late zomermiddag aanmonsteren bij LantarenVenster op de Kop van Zuid word je warm welkom geheten door de zwoele beats van DJ Rita Lynn. De matrozen gooien de trossen los en we zetten koers west, stroomafwaarts. We horen geen scheepstoeter, maar de warme roodkoperen klank van de trombone. Nabou Claerhout steekt van wal met haar gloednieuwe trio met in de gelederen Reinier Baas op gitaar en wervelwind Jamie Peet op percussie. 

Na een uur varen en de skyline van Rotterdam achter ons in de horizon zakt, verzeilen we in een 16e-eeuwse spirituele stilte. Niet de koster of pastoor, maar Britse organist Kit Downes samen met de Mexicaanse vocaliste/bassiste Fuensanta leiden de ‘dienst’ in de Groote Kerk van Maassluis. 

Tegen de vroege avond is Het Jazzschip klaargemaakt voor de terugvaart naar Rotterdam. Als iedereen weer aan boord is, keert de kapitein het schip de haven uit en zet koers 90 graden oost, stroomopwaarts. Onder het genot van een glas bier of wijn, de zon in de rug, barst de band KOFFIE los met zomerse afrobeats en jazz. 

Vanaf het schip heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, waardoor je de skyline van Rotterdam op een unieke manier kunt bekijken. Het Jazzschip is een must voor liefhebbers van muziek, architectuur en Rotterdam. Welkom aan boord van Het Jazzschip!

Early Bird kaarten zijn vanaf nu te koop. Scoor ze snel, voordat je achter het net vist.

Het Jazzschip 2023
Zaterdag 24 juni
Vertrek vanaf LantarenVenster
Aan boord: 15:30
Aanvang: 16:00
Eind: 20:30

Lees hier meer over de artiesten en het programma.

Tickets
Early Bird (van 30 maart tot 15 mei) — €45,50
Regular (v.a. 15 mei) — €59,50
Korting (Onder 26, RotterdamPas, CJP) — €45,50

Passe-partout
Dit jaar introduceert North Sea Round Town een passe-partout waarmee je drie exclusieve concerten in het openingsweekend van het festival bezoekt. Het passe-partout is geldig voor YOURAN o.l.v. Joachim Badenhorst op donderdag 22 juni, Sanem Kalfa’s droomproject Invisible Columns op vrijdag 23 juni (Artist in Focus 2023) en de albumrelease van Teis Semey’s Midnight Mess op zaterdag 24 juni (Artist in Focus 2022). Breid je passe-partout uit naar een passe-partout Plus en vaar na Teis Semey’s Midnight Mess ook mee op Het Jazzschip (za 24 juni).

Meer info over het passe-partout.

Het Jazzschip is een productie van North Sea Round Town en komt tot stand i.s.m. Spido, LantarenVenster en wordt geprogrammeerd door Frank van Berkel (o.a. BIMHUIS, LUX).

Header: Fuensanta door Jade Sastro

Meld je aan voor de nieuwsbrief