Dit zijn de eerste programma’s en namen van North Sea Round Town 2023!

30 maart 2023

Agenda

Goed nieuws voor muziekliefhebbers! De eerste namen en programma’s van het North Sea Round Town 2023 zijn bekend. We kijken ontzettend uit naar de editie van aankomende zomer, die bol staat van de fijnste live concerten, exclusieve performances, lokaal talent en nog veel meer.

In het eerste weekend ligt de nadruk op muzikaal avontuur. Klarinettist/saxofonist Joachim Badenhorst opent het fringe festival op 22 juni in de Kaai, de voormalige margarinefabriek op Zuid, met ‘YOURAN‘, geflankeerd door een vijftal van de beste improvisatoren van Nederland en België. De avond erna tref je Artist in Focus Sanem Kalfa in de Van Nelle Fabriek met Kit Downes, Ambrose Akinmusire en Jan Bang voor de première van het multidisciplinaire ‘Invisible Columns‘, haar droomproject dat in samenwerking met North Sea Round Town tot stand is gekomen. Teis Semey (Artist in Focus 2022) keert terug op het festival om zijn album ‘Midnight Mess‘ te lanceren in Oude Kerk Charlois. Dit project werd vorig jaar tijdens Semey’s residentie i.s.m. North Sea Round Town ontwikkeld. Deze drie concerten zijn te bezoeken met het allereerste North Sea Round Town passe-partout.

Daarnaast kunnen liefhebbers van hedendaagse jazz tijdens dit eerste weekend het beste van de Nederlandse scene ontdekken tijdens een nautisch avontuur op de Maas met Het Jazzschip (passe-partout Plus) en inJazz, een gratis showcasefestival op de Kop van Zuid.

Maar natuurlijk is er meer! North Sea Round Town schenkt extra aandacht aan ouderen en personeel van verzorgingstehuizen met dertig gratis toegankelijke Buurtconcerten in de wijk, en meer gratis concerten onder de Rotterdamse zon, zoekt de rust op Boerderij Driebergen en toert langs de verschillende locaties van horeca-staple Dudok.

North Sea Round Town staat bekend om zijn verrassende programmering en de unieke locaties waarop de concerten plaatsvinden. Van jazzclubs tot kerken en van pleinen tot fabrieken, tijdens dit festival kun je op de meest bijzondere plekken genieten van de mooiste muziek. Het belooft weer een editie te worden waarbij er voor iedere muziekliefhebber wel iets te vinden is. Prikkel je smaakpalet en ga trek erop uit tijdens North Sea Round Town.

Early Bird kaarten voor verschillende programma’s zijn nu in de verkoop.

Bekijk agenda

Foto: Sanem Kalfa, ROOF-A Gallery (2022) door Eric van Nieuwland

Meld je aan voor de nieuwsbrief