Jazzfietsen van Zuid naar Noord met o.a. Han Bennink, Joris Roelofs, Fuensanta Mendez | Groep I (uitverkocht)

zondag 04 juli 2021

€35

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3073 MD Rotterdam

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid. Mocht dit event worden afgelast of verplaatst, laten wij dit zo tijdig mogelijk weten. Informatie m.b.t. gekochte tickets zal tevens worden verstrekt.

Speciaal voor de avontuurlijke jazzliefhebber heeft North Sea Round Town een bijzonder programma in petto: Het Jazzfietsen. Op 4 juli fietsen we dwars door de stad, van Zuid naar Noord. Tijdens deze reis spelen muzikanten op bijzondere locaties die normaal gesproken geen podium zijn. Maak kennis met jazz en wereldmuziek in verschillende wijken en de diversiteit van (muziek)culturen in de Maasstad.

De voormalige school in Charlois van stichting B.a.d. biedt Han Bennink en Joris Roelofs een podium. Slag- en blaaswerk, Improvisatie, speelavontuur en bespiegelingen vormen de start van deze ontdekkingsreis op de fiets.

Under the Surface maakt van Van Leeuwen Recycling een eigenwijs en eigentijds sprookje. Niet het verhaal maar de verbeelding neemt je mee in een nieuw muzikaal verhaal en toont de schoonheid van deze ruwe omgeving van de mannen van ijzer en staal. Under the Surface is het bijzondere trio van Sanne Rambags (vocalen), Bram Stadhouders (gitaar) en Joost Lijbaart (drum/percussie).

In de Mevlana Moskee in Delfshaven is het de beurt aan Joachim Eijlander (cello) en Kadir Sonuk (duduk). De ontmoeting van verschillende werelden krijgt nog een extra dimensie als de imam gaat meezingen.

Tot slot gaat de tocht naar Natuurtalent. Op de Picknickweide speelt het trio Perselí, bestaande uit Fuensanta Méndez (vocals & double bass), José Soares (alto saxophone), en Alistair Payne (trompet). Samen zetten ze een swingend landschap neer.

Startpunt van de tour is het terras van LantarenVenster. Bij slecht weer  gaat het Jazzfietsen op 4 juli wordt het event verplaatst. Kaarten à €35 zijn nu verkrijgbaar,  inclusief lunch. Het programma start om 10:00 uur, we verzoeken iedereen op tijd te komen.

Let op! Neem je eigen fiets mee. Kom je van buiten Rotterdam? Huur dan een OV-fiets.

Foto: Fuensanta Mendez, North Sea Round Town 2020, door Maarten Laupman

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief