Het hele programma van Alessandro Fongaro is bekend

1 juni 2024

Agenda

Dit jaar staan de schijnwerpers op bassist en componist Alessandro Fongaro. Bekijk hier alle projecten van Fongaro. 

Artist in Focus projecten 2024
Fongaro presenteert dit jaar maar liefst 7 projecten als Artist in Focus 2024.  Hierbij een overzicht van zijn projecten tijdens North Sea Round Town 2024:

Woensdag 5 juni: Festival Warm-up – NSRT Lab
Fongaro opent het festival met een speciale NSRT Lab Warm-up bij Boerderij Driebergen. Alessandro en de Rotterdamse makers komen drie dagen samen om een prachtig stuk te presenteren aan het publiek. NSRT Lab is een creatief experiment dat buiten de norm valt en een fris perspectief biedt op geïmproviseerde concerten. Dit evenement, ruim drie weken voordat NSRT op 27 juni begint, is een perfecte opwarmer. Kom alvast genieten van dit mooie voorproefje!

Lees hier alles over het NSRT Lab.

Donderdag 27 juni: Première: Hunters in the Snow
Op donderdag wordt het bijzondere stuk ‘Hunters in the Snow’ en tevens het Droomproject van onze Artist in Focus 2024 gepresenteerd aan het publiek in Cinerama. ‘Hunters in the Snow’ is het resultaat van een jaar van persoonlijke en artistieke ontwikkeling, waarin Fongaro zich ook verdiepte in fotografie naast zijn muzikale werk. De lens bood hem een nieuw perspectief op de wereld en inspireerde hem om op een andere manier naar zichzelf en zijn omgeving te kijken.

Lees hier alles over de Première ‘Hunters in the Snow’.

Zondag 30 juni: Omaggio alle rose
Op zondag presenteert Fongaro Omaggio alle rose. ‘Omaggio alle rose’ is een project waarbij het Italiaanse singer-songwriter repertoire samensmelt met muzikale en lyrische improvisatie, in een scala aan texturen en emoties. Met ‘Omaggio alle rose’ wil Fongaro eerbetonen aan dit prachtige repertoire door het opnieuw te interpreteren in een nieuwe, persoonlijke vorm. Fongaro zal dit werk samen presenteren met Beatrice SbernaGabriel Oliveira en Giovanni Iacovella.

Lees hier alles over Omaggio alle rose.

Dinsdag 2 juli: Hayo Boerema x Alessandro Fongaro – lunchconcert
Op dinsdag 2 juli ontmoeten Fongaro en organist Hayo Boerema elkaar voor het eerst in de historische Laurenskerk, waar het imposante orgel van de kerk regelmatig weerklinkt. Tijdens dit bijzondere evenement sluit Fongaro zich aan bij organist Boerema van de Laurenskerk voor een concert waarbij de ontmoeting tussen contrabas en pijporgel wordt verkend. Tijdens het concert zal het publiek een gesprek tussen de twee instrumenten kunnen ervaren, variërend van grootschalige crescendo’s tot delicate en zachtere texturen.

Lees hier alles over het lunchconcert.

Vrijdag 5 juli: SITP X WORM X NSRT – Pietre
Op vrijdag 5 juli bundelt North Sea Round Town (NSRT) voor de tweede keer op rij de krachten met Space is the Place (SITP) en WORM voor een indrukwekkende performance. Zowel SITP als WORM hebben inmiddels een veelvoud aan progressieve en avontuurlijke concerten georganiseerd met een focus op geïmproviseerde muziek en experimentele en jazz. De avond kent dan ook een spannende eclectische line up met een drieluik waarin Fongaro’s ‘Pietre’ een belangrijk aandeel heeft. Dit concert viert de release van hun nieuwe album voor Honolulu Records (IT/UK label).

Lees hier alles over SITP X WORM X NSRT: Pietre

Zondag 7 juli: Jazzfietsen van Zuid naar Noord
Verwen je muzikale zintuigen met een heerlijke zomertocht per fiets door de diverse landschappen van Rotterdam. Blijf actief terwijl je de verborgen pareltjes van de hedendaagse Nederlandse jazz ontdekt op onconventionele concertlocaties. Ervaar drie opmerkelijke concerten op buitengewone, avontuurlijke locaties dwars door de stad. Wat kun je verwachten? Onze programmeurs staan erom bekend je te trakteren op een muzikale proeverij. Wat we alvast kunnen verklappen is dat Fongaro zijn boksschool als locatie heeft verkozen.

Lees hier alles over de jazzfietsen toer.

Woensdag 10 juli: Batavierhuis x NSRT – Laboratorio de Suono 
In dit eendaagse laboratorium ontmoeten Lucija Gregov, Alessandro Fongaro en Mark Schilders elkaar in deze samenstelling voor het eerst om nieuwe geluids texturen te onderzoeken. Met een minimale benadering van het geschreven materiaal zal hun focus liggen op een speelse verkenning van geluid en improvisatie.

Lees hier alles over het Batavierhuis x NSRT – Laboratorio de Suono 

Bekijk de volledige agenda van ons programma hier

Meer info over de Artist in Focus 2024
Interview Artist in Focus 2024: Lees hier het interview met Alessandro Fongaro.

Alessandro Fongaro krijgt een platform om zijn (droom)project en een reeks optredens te presenteren in Rotterdam, de stad die hij thuis noemt. Het Artist in Focus traject is het resultaat van een jaar van persoonlijke artistieke ontwikkeling, waarin Fongaro opnieuw kijkt naar de muzikale en artistieke waarden die hij wil benadrukken bij het componeren en uitvoeren. Fongaro zal dit niet alleen doen, maar samen met andere musici die hij zorgvuldig heeft uitgekozen om mee samen te werken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief