Updating...

Dossier Artist in Focus 2023: Sanem Kalfa

Voor de vierde keer presenteerde North Sea Round Town (NSRT) een Artist in Focus. Van 22 juni tot en met 9 juli 2023, kreeg vocaliste, cellist en improvisator Sanem Kalfa de kans om een droomproject en diverse andere performances te presenteren. NSRT ondersteunde haar hierbij en met het ontwikkelen van haar artistieke visie. Samen met het festival toonde de muzikante haar verschillende gezichten, geïnspireerd en omlijst door het Rotterdamse culturele speelveld.

 

Concerten tussen kunst & natuur

In het eerste weekend van North Sea Round Town konden muziekliefhebbers hun hart ophalen op het zoelte platteland, net buiten het rumoer van de stad. Op Boerderij Driebergen werden drie midzomeravonden met de fijnste muziek gevuld.

De derde dag van de North Sea Round Town-weekender op Boerderij Driebergen werd verzorgd door vocaliste/celliste Sanem Kalfa en saxofoniste Tineke Postma. Het tweetal speelde niet eerder in duo samen en introduceerde op deze zachte zomerzondag een performance waarin een ontmoeting tussen stem, saxofoon en elektronica wordt verkend. Postma is onderdeel van Kalfa’s project ‘Miraculous Layers’ waarmee ze in de herfst van 2023 zullen touren.

Video door Hielke Grootendorst

Als onderdeel van de North Sea Round Town Gallery Tour speelde Sanem Kalfa een prachtige solo performance in hypermodern Depot Boijmans Van Beuningen. Dit concert kwam tot stand i.s.m. de Rabo Kunstcollectie.

Het soloproject van Kalfa ‘I Am Here’ is een intieme en subtiele expressie van geluiden gecreëerd met cello, ukelele, stem en elektronica. Ze gebruikte looping op een ongebruikelijke manier: in plaats van duidelijke herhalingen te bouwen, creëert ze lagen met verschillende texturen. De stem nam een aantal verschillende rollen aan zoals het vertellen van verhalen, het zingen van teksten en instrumentale zang.

Foto door Maarten Laupman